吳國龍 Ng Kwok Lung — 騙徒(倫敦金),訊匯集團

吳國龍

資料:

姓名:吳國龍 Ng Kwok Lung(男)
電話號碼:98506219,18558417
工作地點:訊匯集團(現時);曾於灝天貴金屬及實德金融任職
就讀學校:北角協同中學(中二時被踢出校)
地址:粉嶺簡頭村139號2樓(現時)、將軍澳Savannah Tower 3B, Flat D, 24室(預計)
社交網站帳號:https://www.facebook.com/3Lung
車牌:UC5267
出生日期:1992年10月14日
其他資訊:吳國龍為中國新移民,小五時才抵港

*吳國龍身為「倫敦金」騙局參與者,為本站大型狙擊倫敦金騙徒行動之其中一名對象,行動詳情及其他人士資料可至本次行動總文瀏覽

罪行:

1. 吳國龍曾於多間有份策劃「倫敦金」騙局之公司內任職,可見他長期誘騙他人投資到「倫敦金」內,藉此騙取受害人金錢,使受害人血本無歸。由於吳國龍長期任職於「倫敦金」詐騙集團,因此可預期被吳國龍騙財的受害者數量龐大。

2. 吳國龍多次在Facebook藉貼出售樓相關文件及名貴財物照片,可見其意圖吹噓「倫敦金」投資回報,藉此騙得更多受害者。

3. 吳國龍多次招請新人加入「倫敦金」詐騙團隊,證明他有意提高詐騙利潤,令更多無辜人錢財盡失。

附加資料:

1. 據本站讀者回報,吳國龍之女友祁泳萍Esther Ki亦有參與「倫敦金」相關行騙活動,惟消息有待查證,本站將儘快公佈詳情。

2. 「雲長小龍坎」山寨火鍋店的投資者包括另一倫敦金騙徒顏冬梅。據知吳國龍當天以「朋友」身份登場支持,有否投資則暫時未能確定。

最後更新日期:2017年12月11日19:00

鳴謝各位網友提供資料。

如有最新資料提供,可透過網站上方「報料渠道」提供更多資料,乙女感激萬分。

吳國龍 Ng Kwok Lung — 騙徒(倫敦金),訊匯集團” 有 10 則迴響

  1. 葡萄撚

    呢條友,好怪胎,越撈越掂,越來越有型
    佢係好多集團工作過,聽聞分莊出現問題,吳國龍跌過谷底,佢有東山在起,真係人生勝利組,一個月搵我地年薪,收到風 佢好似就來過億身家

    路過長期關注佢facebook 葡萄撚

    1. ON9仔吳國龍自己讚自己

      笑到仆街 你自己出賣左自己 果位吳國龍讀書少 FB打D野成日9唔搭8
      你同佢打字方式同語氣係一模一樣
      吳國龍你真係柒到嘔 係度自慰

  2. 打壓吳國龍

    我個朋友,以前好fd 一條底褲兩個著
    佢入左金融,成日聽佢講倫敦金歷史

    呢個吳國龍罪行好高
    係集團公司蛇頭黎
    幾間公司開國功臣

    利申 都有睇佢facebook 仲念住搞上市!
    比佢搞到上市. 死人冧樓

    佢係天裕-長昇 主席,Ken既 門生,頭馬,愛徒
    個風一定堅!!佢同天裕-長昇都係同一推!

  3. 佢好耐以前條女

    吾止,呢個傻仔15.16歲係尖沙咀club場做PM ,四周圍招搖撞騙,賭錢必岀千,賭廿一點玩換牌,當人傻既睇吾到,仲吹虛自己老豆係某社團龍頭,操控住流利既鄉音港東話,連自己個名都講吾正,吳國龍講到變左五個六就知講東話幾咁正

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *