潘瑩婷 Poon Ying Ting — 騙徒(倫敦金),普登斯投資

資料:

姓名:潘瑩婷 Aiko Poon Ying Ting(女)
電話號碼:68993829
工作地點:普登斯投資(2015年11月起)
社交網站帳號:Facebook AC1Facebook AC2

*潘瑩婷身為「倫敦金」騙局參與者,為本站大型狙擊倫敦金騙徒行動之其中一名對象,行動詳情及其他人士資料可至本次行動總文瀏覽

惡行:

1. 潘瑩婷有份行使「倫敦金」騙局,以投資為名騙取他人金錢。現時潘瑩婷在詐騙公司內位居要職,可見她已多次成功行騙。

2. 潘瑩婷試圖在社交網站上招募更多人協助行騙他人,下圖顯示她在Facebook上發表的其中一則帖文。

3. 潘瑩婷負責提供女性照片,以供其他同夥騙徒在各社交平台上使用,藉以「美人計」誘騙他人投資。

附加資料:

待報料人補充。

最後更新日期:2018年4月8日

鳴謝各位網友提供資料。

如有最新資料提供,可透過網站上方「報料渠道」提供更多資料,本站感激萬分。

潘瑩婷 Poon Ying Ting — 騙徒(倫敦金),普登斯投資” 有 8 則迴響

    1. Mr x

      我之前都諗住試吓搏一搏,諗住唔會個個都係老千掛,點知就中咗招。得出的結論,是整間公司都有問題,所以他們在哪裏工作,一定是老千。

        1. tw

          講到錢好易賺, 昆水魚入局
          當水魚應承, 幫水魚開户口

          老千一定昆水魚簽授權經紀操作户口, 話幫條水魚看實個户口同幫水魚賺錢 (因為簽左後, 當經紀輸晒錢, 條水魚都追究唔到, 報警都唔受理)

          當正式入錢後, 老千會用盡户口既錢作高頻交易, 主要是扣佣金吸乾户口既錢,
          至於買賣賺蝕就睇市場, 但99%會輸 (因為條水魚係同公司對賭, 老千點會輸錢比水魚嬴, 同埋如果真係咁易炒賺到錢, 班老千唔洗扮女都要在各通訊APP 和交友APP到搵水魚, 自己炒咪得.

          (好多老千連中學都未畢業, 識Q投資咩, 咪靠呃, 因為呃錢容易過自己搵錢, 所以好多MK仔投入倫敦金老千行列, 根本佢地既寫字樓係龍蛇混集生人勿近)

          跟住當然係户口既錢被輸光同埋有一些鎖倉貨在户口內, 鎖倉會負左一筆錢係到, 老千會同水魚講, 要入新資金先可追回鎖倉既錢 (其實鎖倉貨既錢已輸掉, 呢個只係老千昆多次水魚入新資金既藉口), 如水魚信既話投入新資金, 結果只有一個, 同之前一樣, 資金會好快被佣金抽乾或輸掉. 老千會再用同一招要求新資金, 果刻水魚先會知道自己受騙.

          大家記得唔好貪心而中老千計, 貪字得個貧.

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *